Mjød

Når du er kommet i gang med din biavl og pludselig har meget mere honning end du selv har brug for og du måske ikke gider bakse med at sælge det, så er en af de oplagte anvendelse at brygge noget god gammeldags mjød!

Jeg opfatter mjødbrygning som lidt mindre bøvlet end ølbrygning. Du skal selvfølgelig bruge lidt udstyr, men råvarerne har du i det store hele ved hånden. Du skal bruge honning, vand og gær. Nogen bruger bagegær, men du kan styre processen lidt mere ved at købe specifikt gær – ikke til mjødbrygning – men fx portvins eller champagnegær.

Derudover skal du bruge en gæringsspand (evt. 2 så du kan omstikke undervejs) og flasker.

De få beslutninger der er drejer sig om hvorvidt du vil koge honningen, hvilket ødelægger de fleste gavnlige stoffer i honningen, men giver en større grad af kontrol. Du skal også beslutte om du vil tilsætte andet for at styre smagsgivning og farve. Det kan fx være hindbær der kan give en flot rødlig mjød eller det kan være slåen der giver en lidt skarpere snapseagtig smag. Der er enormt mange muligheder med jeg vil foreslå at starte enkelt og så drage erfaringer ud fra de første bryg.

Så jeg vil blot gøre opmærksom på et kursus i den kommende weekend hos Maltbazaren i Rødovre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *